Αρχική / Blog /

Step by step οδηγός για εύκολη τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα από τη HomeGrass

Step by step οδηγός για εύκολη τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα από τη HomeGrass

Αναζητάτε έναν τρόπο για να αναβαθμίσετε αισθητικά τον κήπο σας απολαμβάνοντας “πράσινο” καθόλη τη διάρκεια του χρόνου; Ο συνθετικός χλοοτάπητας είναι πάντα μια εξαιρετική και απόλυτα ασφαλής επιλογή με ελάχιστο κόστος συντήρησης. Δεν απαιτεί φροντίδα, όπως το φυσικό γρασίδι και η τοποθέτησή του γίνεται πολύ εύκολα, ακολουθώντας απλά βήματα. Στη HomeGrass, την εταιρεία-ηγέτη στον τεχνητό χλοοτάπητα υψηλής ποιότητας, σας εξηγούμε με απλό τρόπο πώς μπορείτε να κάνετε μια DIY τοποθέτηση. Ακολουθήστε τον πρακτικό οδηγό μας και απολαύστε ένα άψογο αποτέλεσμα που θα ξεπεράσει τις προσδοκίες σας!

Οδηγός τοποθέτησης συνθετικού χλοοτάπητα σε επιφάνειες με φυσικό γκαζόν ή χώμα

Αν θέλετε να τοποθετήσετε τον ολοκαίνουργιο συνθετικό χλοοτάπητα σας πάνω σε επιφάνειες που έχουν φυσικό γκαζόν ή χώμα, ο DIY οδηγός της HomeGrass είναι εδώ με όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

1. Προετοιμασία επιφάνειας: Αφαιρέστε το παλιό γκαζόν, τα αγριόχορτα ή οποιαδήποτε άλλη βλάστηση, από τη ρίζα. Αυτή η διαδικασία είναι το πρώτο βήμα για μία όσο το δυνατόν πιο λεία επιφάνεια, εκεί που το τεχνητό γκαζόν σας θα βρει τη θέση που του ανήκει!

2. Τοποθέτηση γεωϋφάσματος: Εφαρμόστε σε όλη την επιφάνεια που προετοιμάσατε το ειδικό γεωύφασμα για να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες να αναπτυχθούν αγριόχορτα. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται μία καθαρή, σταθερή βάση, που θα καλωσορίσει και θα φιλοξενήσει το επόμενο στρώμα επιφάνειας: την άμμο!

3. Διάστρωση με άμμο: Έφτασε η ώρα να στρώσετε την καθαρή και λεία επιφάνεια που δημιουργήσατε με άμμο μπετού με τουλάχιστον 3 εκατοστά πάχος για καλύτερη αποστράγγιση. Στη συνέχεια, βρέξτε την άμμο, δημιουργώντας μία ενιαία επιφάνεια, την οποία και θα πατήσετε με κύλινδρο για να δημιουργηθεί μία στιβαρή επιφάνεια. Ο κύλινδρος δίνει αυτό το “επαγγελματικό” look and feel, απαραίτητο πριν την τοποθέτηση του συνθετικού χλοοτάπητα.

Για τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα πάνω από τσιμέντο, πλακάκι ή πλάκες, παραλείψτε τα προηγούμενα βήματα και ακολουθήστε τον step by step οδηγό από δω και πέρα.

4. Τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα: Ξετυλίξτε τον συνθετικό χλοοτάπητα πάνω στη βάση σας. Τοποθετήστε τα κομμάτια στο έδαφος και ανοίξτε από τη γωνία της επιφάνειας που επιθυμείτε να καλύψετε. Βεβαιωθείτε ότι ταιριάζει τέλεια στον χώρο σας και ξεκινήστε να προσαρμόζετε τα κομμάτια ανάλογα με την επιφάνεια του κήπου, όπως όταν στρώνετε ένα χαλί στο σαλόνι σας!

5. Κοπή και Προσαρμογή: Χρησιμοποιήστε ένα κοπίδι (φαλτσέτα) για να κόψετε τον χλοοτάπητα στο σωστό μέγεθος και αφαιρέστε τα κομμάτια που περισσεύουν. Προσαρμόστε τα κομμάτια και ευθυγραμμίστε τα παράλληλα το ένα με το άλλο. Extra tip: Βεβαιωθείτε ότι τα κομμάτια του χλοοτάπητα έχουν την ίδια φορά. Θέλετε το συνθετικό γκαζόν σας να είναι σαν φυσικό!

6. Ένωση και Σταθεροποίηση: Για μικρές επιφάνειες, χρησιμοποιήστε αυτοκόλλητη ταινία και τοποθετήστε τη ανάμεσα στα δύο ρολά. Ανασηκώστε τις πλευρές που θα ενωθούν και στη συνέχεια τοποθετείστε ανάμεσά τους την αυτοκόλλητη ταινία. 

Για μεγαλύτερες επιφάνειες χρησιμοποιήστε την κόλλα AGS UltraFix σε μορφή αφρού μαζί με ταινία συγκόλλησης. Ανασηκώστε και διπλώστε προς τα πίσω και τα 2 κομμάτια και τοποθετήστε την ταινία με τη γυαλιστερή πλευρά προς τα κάτω ανάμεσα στα 2 ρολά. Εφαρμόστε την κόλλα AGS UltraFix κάνοντας ζιγκ-ζαγκ σε όλη την ταινία από άκρη σε άκρη και κολλήστε στο έδαφος τα 2 κομμάτια του συνθετικού χλοοτάπητα πιέζοντας σταθερά προς τα κάτω. Ολοκληρώστε τη σταθεροποίηση με καρφιά διάστασης 16 εκατοστών, περιμετρικά και σε απόσταση 30-5- εκατοστών μεταξύ τους. Δώστε προσοχή στις λεπτομέρειες γιατί αυτές θα σάς εξασφαλίσουν ένα άψογο αποτέλεσμα που αντέχει στον χρόνο!

7. Βούρτσισμα συνθετικού χλοοτάπητα: Ολοκληρώστε είτε βουρτσίζοντας με μία σκληρή σκούπα με πλαστικές ίνες, ή με ηλεκτρικό φυσητήρα, στην αντίθετη φορά των ινών για να ανασηκωθούν και να πετύχετε φυσικότητα, λάμψη και συμμετρία! Σταθείτε σε απόσταση και απολαύστε το έργο σας. Ο κήπος σας δεν έδειχνε ποτέ πιο όμορφος!


Do-It-Yourself and Do-It-Right!

Σκεφτείτε ότι, καθώς τοποθετείτε τον νέο σας συνθετικό χλοοτάπητα, δημιουργείτε βήμα βήμα τη δική σας όαση “πρασίνου” που θα απολαμβάνετε όλο τον χρόνο!

Ξεναγηθείτε στον εικονογραφημένο οδηγό της HomeGrass και να είστε σίγουροι, ότι ο καινούριος σας κήπος θα σάς κάνει παρέα χειμώνα καλοκαίρι προσφέροντας ήρεμες και παιχνιδιάρικες στιγμές με οικογένεια, φίλους, παιδιά και κατοικίδια!

Επικοινωνήστε με την έμπειρη ομάδα της HomeGrass για περισσότερες πληροφορίες. Είμαστε δίπλα σας, σε κάθε σας βήμα!

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας