Αρχική / Blog /

Πως Συντηρείται ο Συνθετικός Χλοοτάπητας;

Πως Συντηρείται ο Συνθετικός Χλοοτάπητας;

Σκέφτεσαι να τοποθετήσεις συνθετικό χλοοτάπητα στον κήπο του σπιτιού ή την ταράτσα, αλλά αναρωτιέσαι πώς τον συντηρούν; Κάνατε τα πάντα, ώστε να προμηθευτείτε το καλύτερο τεχνητό γκαζόν, μόνο και μόνο για να το βλέπετε να χάνει την αρχική του αισθητική, μέρα με τη μέρα;

Αν απάντησες θετικά, σε μία από τις δύο ερωτήσεις, το άρθρο που ακολουθεί είναι γραμμένο για σένα. Στο παρόν άρθρο αναλύουμε όλα όσα θα ήθελες - και θα έπρεπε - να γνωρίζεις γύρω από τη σωστή συντήρηση του τεχνητού χλοοτάπητα.

Μια απλή διαδικασία που μπορεί να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του προϊόντος σας και να το διατηρεί σε άριστη κατάσταση για πολλά χρόνια. Ας δούμε όμως το ζήτημα από την αρχή.

Ποια βήματα περιλαμβάνει η συντήρηση του συνθετικού χλοοτάπητα;

Οι ενέργειες που συνθέτουν την ολοκληρωμένη φροντίδα/συντήρηση του συνθετικού γκαζόν, μπορούν να χωριστούν στις 3 ακόλουθες κατηγορίες:

  1. Την απομάκρυνση των σκουπιδιών
  2. Το πλύσιμο
  3. Το βούρτσισμα

Η Τακτική Απομάκρυνση Σκουπιδιών & Άλλων Αντικειμένων

Μια από τις πιο όμορφες, φθινοπωρινές εικόνες είναι αναμφισβήτητα η σταδιακή πτώση των ξερών φύλλων από τα δέντρα. Τα φύλλα αυτά, αν τα δέντρα βρίσκονται στο χώρο μας, προφανώς καταλήγουν πάνω στο συνθετικό χλοοτάπητα.

Φύλλα, ζωικά απόβλητα από τα σκυλάκια μας ή άλλα διάφορα κατοικίδια. Αποτσίγαρα και διάφορα άλλα σκουπίδια τα οποία έμειναν στον κήπο, την τελευταία βραδιά που κάναμε barbecue με τους φίλους.

Στοιχεία όπως τα παραπάνω θα πρέπει να απομακρύνονται τακτικά από την επιφάνεια του τεχνητού χλοοτάπητα, τόσο για αισθητικούς, όσο και για πρακτικούς λόγους. Μια πλαστική τσουγκράνα είναι συνήθως η ιδανική επιλογή.

Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ μεταλλική τσουγκράνα, αφού είναι πολύ πιθανό να "τραυματίσει" ή να καταστρέψει το όμορφο γκαζόν μας.

Σε περιπτώσεις όπου η επιφάνεια του χλοοτάπητά μας είναι αρκετά μεγάλη, μια σκούπα συλλογής διαφόρων σκουπιδιών ή η χρήση ενός φυσητήρα ίσως είναι καλύτερες επιλογές, εφόσον η εργασία αυτή δεν μπορεί να γίνει χειρωνακτικά.

Το Πλύσιμο του Τεχνητού Γκαζόν

Το τακτικό πλύσιμο του συνθετικού χλοοτάπητα με νερό και κάποιο ήπιο απορρυπαντικό είναι ακόμα μία διαδικασία η οποία συντελεί στην αρτιότερη φροντίδα του προϊόντος μας. (Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση προϊόντων που περιέχουν χλωρίνη)!

Με αυτό τον τρόπο είμαστε σίγουροι πως απομακρύνονται οι σκόνες, οι διάφοροι λεκέδες και οι οσμές από τα απόβλητα των κατοικίδιων μας.

Αν ο χώρος μας είναι αρκετά μεγάλος, μπορούμε να κάνουμε χρήση πιεστικού μηχανήματος προκειμένου να πλύνουμε όσο γίνεται αποτελεσματικότερα την επιφάνεια του χλοοτάπητα.

Bonus Tip: Αυτό που θα πρέπει να θυμόμαστε όταν συντηρούμε έναν συνθετικό χλοοτάπητα, είναι πως η εκτέλεση των ενεργειών μας θα πρέπει να γίνεται προς την αντίθετη φορά της ίνας.

Το Βούρτσισμα - Σκούπισμα του Γκαζόν

Ένας από τους πλέον ενδεδειγμένους τρόπους για να φρεσκάρουμε τις ίνες του πλαστικού γκαζόν, είναι το βούρτσισμα του με μια συνθετική σκούπα (με χοντρή τρίχα). Όπως αναφέραμε και παραπάνω, αυτό που προσέχουμε στο σημείο αυτό είναι το βούρτσισμα του χλοοτάπητα να γίνεται προς την αντίθετη φορά της ίνας.

Με αυτό τον τρόπο, επιτυγχάνεται η αποτελεσματική επαναφορά και το φρεσκάρισμα των ινών, οι οποίες λόγω της συχνής χρήσης ενδέχεται να χάσουν τη φυσική τους αρχική τοποθέτηση.

Η Περιποίηση του Συνθετικού Χλοοτάπητα Από Τους Ειδικούς

Όταν ο χώρος όπου είναι τοποθετημένος ο συνθετικός χλοοτάπητας είναι αρκετά μεγάλος, συνηθίζεται να αφήνουμε τη συντήρησή του στα χέρια των επαγγελματιών και των ειδικών.

Σε αυτή την περίπτωση γίνεται χρήση του ειδικά σχεδιασμένου μηχανήματος με περιστροφική σκούπα και σύστημα αέρα, ώστε να επιτυγχάνεται το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε ώρες, τις οποίες μπορούμε να αφιερώσουμε σε κάποια πιο ευχάριστη διαδικασία.

Έτσι εξασφαλίζεται η εύκολη και αποτελεσματική συντήρηση του πλαστικού γρασιδιού, όσο μεγάλη και αν είναι η έκταση στην οποία αναφερόμαστε.

Η Κόνι Μεταξά επιλέγει "SUPERIOR"! Παρακολούθησε το βίντεο για να δεις τη δική της εμπειρία.

 

Από όλα όσα είδαμε ως τώρα, η συντήρηση του τεχνητού χλοοτάπητα δεν απαιτεί ούτε κάποιο έμπειρο & καταρτισμένο προσωπικό, ούτε την αγορά ειδικού μηχανολογικού εξοπλισμού.

Σχετικές πληροφορίες:

Πως βάζουμε τον συνθετικό χλοοτάπητα σε χώμα

Τι γκαζόν να βάλω στον κήπο μου

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας