Αρχική / Blog /

Φτιάξτο μόνος σου, ιδέες για τον κήπο - Οικονομική διακόσμηση κήπου

Φτιάξτο μόνος σου, ιδέες για τον κήπο - Οικονομική διακόσμηση κήπου

Φτιάξτο μόνος σου - Οικονομική Διακόσμηση Κήπου

(Φτιάξτο μόνος σου - κήπος): ιδέες για κατασκευή κήπου που μπορείς να φτιάξεις μόνος σου - DIY οικονομική διακόσμηση κήπου με γκαζόν. Ένας Πλήρης, Απαραίτητος Οδηγός για τη Μεταμόρφωση του Κήπου σου. Πόσο εύκολο είναι να τοποθετήσουμε μόνοι μας τον συνθετικό χλοοτάπητα στον κήπο, την ταράτσα ή το μπαλκόνι του σπιτιού μας; Είναι πάντα απαραίτητο να αναθέτουμε την εργασία αυτή σε κάποιον επαγγελματία; Στον ολοκαίνουριο οδηγό της Homegrass μπορείς να βρεις όλες τις απαντήσεις.

Εφαρμογές/Ιδέες για οικονομική διακόσμηση κήπου με συνθετικό γρασίδι

Ιδέες για οικονομικη διακοσμηση κηπου μονος σου

Οικονομική διακόσμηση κήπου μόνος μου - HomeGrass Αν σκέφτεσαι να επενδύσεις στο τεχνητό γκαζόν προκειμένου να αναβαθμίσεις τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σου, ένα από τα πιθανά ερωτήματα που θα κληθείς να απαντήσεις αφορά στην εγκατάσταση του ίδιου του προϊόντος.

 1. Πώς τοποθετείται ο συνθετικός χλοοτάπητας;
 2. Ποια είναι τα υλικά & τα εργαλεία που θα χρειαστώ;

Πριν όμως προχωρήσουμε στα βήματα που πρέπει να εκτελέσει κάποιος ώστε να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ας ξεκινήσουμε με κάποιες γενικές πληροφορίες σχετικά με το προϊόν του τεχνητού χλοοτάπητα.

Οι διαστάσεις & η παραλαβή του συνθετικού Χλοοτάπητα

Ο χλοοτάπητας HomeGrass κατασκευάζεται και αποθηκεύεται σε ρολά πλάτους 4 μέτρων. Αφού μετρηθούν σωστά οι διαστάσεις του υπό εξέταση χώρου, κόβουμε τον χλοοτάπητα στις διαστάσεις που επιθυμείτε, εύκολα και γρήγορα. Η παράδοση γίνεται άμεσα από την ομάδα της HomeGrass, είτε στον χώρο που επιθυμείτε, είτε από τις αποθήκες της εταιρείας μας στο Μαρκόπουλο. PHOTO Όπως έχουμε γράψει και σε προηγούμενα άρθρα του HomeGrass Blog, ίσως ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του συνθετικού χλοοτάπητα είναι ότι μπορεί να τοποθετηθεί κυριολεκτικά παντού. Ποιες είναι όμως οι ιδιαιτερότητες του κάθε τύπου εδάφους και τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε για μία σωστή και όμορφη τοποθέτηση;

Η τοποθέτηση του τεχνητού χλοοτάπητα σε χώμα

 1. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνουμε προκειμένου να τοποθετήσουμε τον τεχνητό χλοοτάπητα σε χώμα είναι να ξεριζώσουμε τις αγριάδες που ενδέχεται να υπάρχουν ή/και να καθαρίσουμε τον χώρο μας από το υπάρχον φυσικό γκαζόν.
 2. Στη συνέχεια, προχωράμε στην τοποθέτηση ενός ειδικού καλύμματος - του γεωυφάσματος (το βρίσκουμε και ως ύφασμα εδαφοκάλυψης) - ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες του να αναπτυχθούν εκ νέου αγριάδες στο μέλλον.
 3. Προκειμένου να εξασφαλίσουμε την καλύτερη αποστράγγιση του νερού (ή των κάθε λογής υγρών), σε αυτό το σημείο συνεχίζουμε με την διάστρωση του καθαρισμένου πλέον χώρου με άμμο μπετού. Μία καλή συνιστώμενη ποσότητα είναι τα 3 cm πάχος, ενώ σε ορισμένα σημεία ενδέχεται να χρειαστούμε περισσότερη.
 4. Αφού καταβρέξουμε την άμμο ώστε να αποκτήσει την απαραίτητη υγρασία, θα χρειαστούμε έναν κύλινδρο ώστε να “πατήσουμε” όλη την έκταση του χώρου. Έτσι εξασφαλίζουμε τη δημιουργία μιας σκληρής και επίπεδης επιφάνειας, στην οποία θα μπορέσουμε να τοποθετήσουμε τον συνθετικό χλοοτάπητα.
 5. Στο βήμα αυτό, έχουμε κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να τοποθετήσουμε τον συνθετικό χλοοτάπητα. Το μόνο που μένει είναι να εφαρμόσουμε ομοιόμορφα τα κομμάτια μας σε όλη την επιφάνεια.
 6. Αφού κολλήσουμε όλα τα κομμάτια του χλοοτάπητα χρησιμοποιώντας πολυουρεθανική κόλλα και ταινία συγκόλλησης, έχουμε φτάσει με επιτυχία στο τέλος των εργασιών μας.

 

Τοποθέτηση πάνω σε τσιμέντο

Η μοναδική ίσως επιφάνεια όπου μπορούμε να τοποθετήσουμε τον χλοοτάπητα χωρίς καμία σχεδόν προετοιμασία του εδάφους είναι το τσιμέντο. Και αυτό γιατί το μόνο που χρειαζόμαστε είναι μια σταθερή επιφάνεια.

 1. Τα δύο στοιχεία που εξετάζουμε προτού τοποθετήσουμε το τεχνητό γκαζόν πάνω σε οποιαδήποτε τσιμεντένια επιφάνεια, είναι οι ανωμαλίες που ενδέχεται να υπάρχουν, καθώς και η ύπαρξη των κατάλληλων κλίσεων για την αποτελεσματική απομάκρυνση του νερού.
 2. Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να εξομαλύνουμε όσο καλύτερα μπορούμε το έδαφος ώστε να πετύχουμε το πιο όμορφο & λειτουργικό αποτέλεσμα.
 3. Στη συνέχεια, ακολουθούμε τα δύο τελευταία βήματα, όπως ακριβώς αναφέρθηκαν και στην περίπτωση της χωμάτινης επιφάνειας. Απλώνουμε ομοιόμορφα τα κομμάτια του συνθετικού χλοοτάπητα σε όλη την επιφάνεια του τσιμέντου και κολλάμε με την πολυουρεθανική κόλλα και την ταινία συγκόλλησης.

Ίσως να έχεις μικρή - ή καθόλου - εμπειρία γύρω από τον τεχνητό χλοοτάπητα & γενικότερα από τις εργασίες που αφορούν στον κήπο.

Παρόλα αυτά, ο παρών οδηγός σου δείχνει βήμα προς βήμα πόσο εύκολο είναι να φτιάξεις τον κήπο των ονείρων σου μόνος σου, χωρίς να είναι απαραίτητο το να απευθυνθείς αναγκαστικά σε κάποιους ειδικούς.

Λίγα, απλά βήματα είναι αρκετά για την οικονομική διακόσμηση του κήπου σου έτσι ώστε να μπορείς να απολαμβάνεις στο μέγιστο τους αγαπημένους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σου.

Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας ώστε να σας λύσουμε οποιαδήποτε απορία!

Σχετικά άρθρα

 1. Χλοοτάπητας τιμές
 2. Πλαστικό γκαζόν για μπαλκόνι
 3. Χλοοτάπητας Θεσσαλονίκη
 4. Γκαζόν σε ταράτσα

youtube snapshot
youtube snapshot

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας