Αρχική / Blog /

Φτιάξτο μόνος σου, ιδέες για τον κήπο - Οικονομική διακόσμηση κήπου

Φτιάξτο μόνος σου, ιδέες για τον κήπο - Οικονομική διακόσμηση κήπου

(Φτιάξτο μόνος σου - κήπος): ιδέες για κατασκευή κήπου που μπορείς να φτιάξεις μόνος σου - DIY οικονομική διακόσμηση κήπου με γκαζόν. Ένας Πλήρης, Απαραίτητος Οδηγός για τη Μεταμόρφωση του Κήπου σου. Πόσο εύκολο είναι να τοποθετήσουμε μόνοι μας τον συνθετικό χλοοτάπητα στον κήπο, την ταράτσα ή το μπαλκόνι του σπιτιού μας; Είναι πάντα απαραίτητο να αναθέτουμε την εργασία αυτή σε κάποιον επαγγελματία; Στον ολοκαίνουριο οδηγό της Homegrass μπορείς να βρεις όλες τις απαντήσεις.

Εφαρμογές/Ιδέες για οικονομική διακόσμηση κήπου με συνθετικό γρασίδι

Οικονομική διακόσμηση κήπου μόνος μου - HomeGrass Αν σκέφτεσαι να επενδύσεις στο τεχνητό γκαζόν προκειμένου να αναβαθμίσεις τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σου, ένα από τα πιθανά ερωτήματα που θα κληθείς να απαντήσεις αφορά στην εγκατάσταση του ίδιου του προϊόντος.

 1. Πώς τοποθετείται ο συνθετικός χλοοτάπητας;
 2. Ποια είναι τα υλικά & τα εργαλεία που θα χρειαστώ;

Πριν όμως προχωρήσουμε στα βήματα που πρέπει να εκτελέσει κάποιος ώστε να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ας ξεκινήσουμε με κάποιες γενικές πληροφορίες σχετικά με το προϊόν του τεχνητού χλοοτάπητα.

Διαστάσεις & παραλαβή του συνθετικού χλοοτάπητα

Ο συνθετικός χλοοτάπητας της HomeGrass κατασκευάζεται και αποθηκεύεται σε ρολά πλάτους 4 μέτρων. Εφόσον ολοκληρωθεί η μέτρηση του χώρου που σας ενδιαφέρει να πρασινίσετε, παραγγέλνετε τον χλοοτάπητα στις διαστάσεις που επιθυμείτε, εύκολα και γρήγορα από το e-shop μας. Θα παραλάβατε στον χώρο σας ή από την έδρα της εταιρείας μας στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Τοποθέτηση

Ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα του συνθετικού χλοοτάπητα είναι ότι μπορεί να τοποθετηθεί κυριολεκτικά παντού, σε κάθε είδους επιφάνεια. Ποια είναι όμως η διαδικασία που χρειάζεται να ακολουθήσουμε ανάλογα την επιφάνεια που θα τοποθετηθεί για να έχουμε ένα άρτιο αποτέλεσμα;

Τοποθέτηση του τεχνητού χλοοτάπητα σε χώμα

 1. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνουμε προκειμένου να τοποθετήσουμε τον τεχνητό χλοοτάπητα σε χώμα είναι να ξεριζώσουμε τις αγριάδες που ενδέχεται να υπάρχουν ή/και να καθαρίσουμε τον χώρο μας από το υπάρχον φυσικό γκαζόν.
 2. Στη συνέχεια, προχωράμε στην τοποθέτηση ενός ειδικού καλύμματος - του γεωυφάσματος (το βρίσκουμε και ως ύφασμα εδαφοκάλυψης) - ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες του να αναπτυχθούν αγριάδες μελλοντικά.
 3. Προχωράμε με τη διάστρωση της άμμου μπετού με τουλάχιστον 3cm πάχος για την καλύτερη αποστράγγιση. Στη συνέχεια βρέχουμε την άμμο και την πατάμε με κύλινδρο. Έτσι εξασφαλίζουμε τη δημιουργία μιας σκληρής και επίπεδης επιφάνειας, στην οποία θα μπορέσουμε να τοποθετήσουμε τον συνθετικό χλοοτάπητα.
 4. Τοποθετούμε τα κομμάτια του χλοοτάπητα στο έδαφος και τα ανοίγουμε ξεκινώντας από τη γωνία της επιφάνειας που επιθυμούμε να καλύψουμε.
 5. Στη συνέχεια, εφόσον εφαρμόζουμε περισσότερα από ένα κομμάτια, προχωράμε με την κόλληση των κομματιών του χλοοτάπητα χρησιμοποιώντας πολυουρεθανική κόλλα ή ταινία συγκόλλησης.
 6. Σταθεροποιούμε με καρφιά διάστασης 16 εκατοστών, περιμετρικά και σε απόσταση 30-50εκ μεταξύ τους. Ανασηκώνουμε τις ίνες βουρτσίζοντας ή φυσώντας με ηλεκτρικό φυσητήρα στην αντίθετη φορά και μπορείτε να απολαύσετε τον πράσινο πλέον κήπο σας!

Τοποθέτηση πάνω σε τσιμέντο

Η μοναδική ίσως επιφάνεια όπου μπορούμε να τοποθετήσουμε τον χλοοτάπητα χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία είναι το τσιμέντο καθώς είναι ήδη μια σταθερή επιφάνεια.

 1. Είναι σημαντικό πριν την τοποθέτηση του τεχνητού γκαζόν πάνω σε τσιμεντένια επιφάνεια, να εξετάσουμε αν υπάρχουν ανωμαλίες στην επιφάνεια, καθώς και η ύπαρξη των κατάλληλων κλίσεων για την αποτελεσματική απομάκρυνση του νερού.
 2. Σε περίπτωση που δεν είναι ομοιόμορφη η επιφάνεια θα πρέπει να την εξομαλύνουμε όσο καλύτερα μπορούμε ώστε να πετύχουμε ένα όμορφο αποτέλεσμα.
 3. Τοποθετούμε τα κομμάτια του χλοοτάπητα στο έδαφος και τα ανοίγουμε ξεκινώντας από τη γωνία της επιφάνειας που επιθυμούμε να καλύψουμε.
 4. Στη συνέχεια, εφόσον εφαρμόζουμε περισσότερα από ένα κομμάτια, προχωράμε με την κόλληση των κομματιών του χλοοτάπητα χρησιμοποιώντας πολυουρεθανική κόλλα ή ταινία συγκόλλησης.
 5. Ανασηκώνουμε τις ίνες βουρτσίζοντας ή φυσώντας με ηλεκτρικό φυσητήρα στην αντίθετη φορά και μπορείτε να απολαύσετε τον πράσινο πλέον κήπο σας!

Ίσως να έχεις μικρή - ή καθόλου - εμπειρία γύρω από τον τεχνητό χλοοτάπητα & γενικότερα από τις εργασίες που αφορούν στον κήπο για αυτό η HomeGrass δημιούργησε έναν οδηγό τοποθέτησης όπου δείχνει βήμα προς βήμα πόσο εύκολο είναι να φτιάξεις τον κήπο των ονείρων σου μόνος σου, χωρίς να απευθυνθείς αναγκαστικά σε κάποιους ειδικούς. Λίγα, απλά βήματα είναι αρκετά για την οικονομική διακόσμηση του κήπου σου έτσι ώστε να μπορείς να απολαμβάνεις στο μέγιστο τους αγαπημένους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σου.

Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας ώστε να σας λύσουμε οποιαδήποτε απορία!

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας