Αρχική / Blog /

Τοποθέτηση Συνθετικού Χλοοτάπητα σε Χώμα – Home Grass

Τοποθέτηση Συνθετικού Χλοοτάπητα σε Χώμα – Home Grass

Τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα σε χώμα από την εταιρεία HomeGrass

Καλωσορίσατε στην σελίδα της εταιρείας μας HomeGrass artificial grass, όπου μπορείτε να δείτε τα προϊόντα μας online (5 ξεχωριστών ποιοτήτων και 4 διαφορετικών κατηγοριών ύψους: 28mm, 35mm, 40mm, 50mm), αλλά και να ενημερωθείτε σχετικά με το πως τοποθετείται ο συνθετικός χλοοτάπητας, σε τι χρησιμεύει το υπόστρωμα συνθετικού χλοοτάπητα, κ.α.

Τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα προϊόντα και ποιότητες Homegrass

Συνθετικός χλοοτάπητας προϊόντα online

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή τηλεφωνικώς για να ζητήσετε προσφορά ή για ερωτήσεις που έχετε και ψάχνετε απαντήσεις προτού κάνετε την αγορά σας.  


Ρωτήστε μας ποια είναι η κατάλληλη ποιότητα συνθετικού χλοοτάπητα για τον δικό σας χώρο μεταξύ των: SMART, SPRING, ELEGANCE, ULTIMATE και SUPERIOR.

Το ακόλουθο μέρος του άρθρου μας είναι κατάλληλο για όποιον επιθυμεί να δοκιμάσει να κάνει μόνος του την τοποθέτηση τεχνητού γκαζόν στον χώρο του. Δείτε κάποια παραδείγματα από ιδέες για σπίτια με κήπο και πισίνα με γκαζόν εγκαστεστημένο σωστά. Παρακάτω παραθέτουμε τα 10 απαραίτητα βήματα για να κάνετε σωστά την τοποθέτηση πλαστικού γρασιδιού στον ιδιωτικό σας κήπο, βεράντα ή άλλο ιδιωτικό εξωτερικό χώρο του σπιτιού σας.

Τεχνητό γκαζόν τοποθέτηση - diy εφαρμογή γρασιδιού σε 10 βήματα

 • Προμηθευτείτε τον απαραίτητο εξοπλισμό/εργαλεία

Το πρώτο βήμα είναι να προμηθευτείτε τον απαραίτητο εξοπλισμό για την προετοιμασία του εδάφους πριν ξεκινήσετε την διαδικασία τοποθέτησης τεχνητού γκαζόν στον κήπο ή την βεράντα σας. Η εργαλειοθήκη σας θα πρέπει να έχει τα παρακάτω:

 1. Τσουγκράνα
 2. Γεωύφασμα
 3. Σάκο
 4. Φτυάρι
 5. Καρότσι μεταφοράς

Αναρωτιέστε γιατί είναι απαραίτητα αυτά τα εργαλεία; Η απάντηση είναι απλή. Χωρίς τα παραπάνω εργαλεία είναι αδύνατη η προετοιμασία του εδάφους για την εργασία σας. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε για το συνθετικό γκαζόν είναι να σιγουρέψετε ότι θα γίνει σωστά η εφαρμογή του έτσι ώστε να μείνει σταθερός ο χλοοτάπητας στον κήπο ή την βεράντα σας για δεκαετίες.

 • Αφαίρεση του ήδη υπάρχοντος γρασιδιού στην περιοχή εφαρμογής του τεχνητού γκαζόν

Πριν ξεκινήσει η εργασία της τοποθέτησης του πλαστικού γκαζόν θα πρέπει να καθαριστεί η περιοχή εφαρμογής από το υπάρχον γρασίδι, αφαιρώντας το.

 • Σκάψιμο εδάφους/χώματος

Το επόμενο βήμα μετά την αφαίρεση του υπάρχοντος γρασιδιού είναι να σκάψετε σε βάθος 4 με 6 εκατοστών.

 • Χρησιμοποιήστε ειδικό ύφασμα για να καλύψετε το έδαφος για προστασία από την ανεπιθύμητη βλάστηση

Υπάρχουν ειδικά υφάσματα εδαφοκάλυψης με τα οποία πρέπει να καλύψετε την περιοχή εφαρμογής για να προστατέψετε το έδαφος από την ανεπιθύμητη βλάστηση.

 • Δημιουργήστε ένα ομοιογενές υπόστρωμα συνθετικού χλοοτάπητα από ψιλό χαλίκι

Βάλτε ένα λεπτό στρώμα από ψιλό χαλίκι πάνω στο ειδικό ύφασμα εδαφοκάλυψης για να ενισχύσετε την σταθερότητα και την απορρόφηση των υδάτων.

 • Εφαρμογή λεπτού στρώματος άμμου και εξομάλυνση επιφάνειας

Πάνω στο ομοιογενές υπόστρωμα από ψιλό χαλίκι του προηγούμενου βήματος, εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα από άμμο. Τώρα πρέπει να εξομαλύνετε την επιφάνεια με την τσουγκράνα. Καταβρέξτε την επιφάνεια με νερό και επαναλάβετε την διαδικασία. Μετά την κατάβρεξη πατήστε δυνατά την επιφάνεια με κύλινδρο.

 • Εξοπλιστείτε με τα απαραίτητα υλικά τοποθέτησης του συνθετικού χλοοτάπητα 

Για να προχωρήσετε στην εργασία σας θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά τοποθέτησης συνθετικού χλοοτάπητα:

 1. Κόλλα 2 συστατικών στοιχείων
 2. Ταινία ένωσης
 3. Καρφιά πλατιάς κεφαλής
 • Εξοπλιστείτε με τα απαραίτητα για την εφαρμογή/τοποθέτηση του συνθετικού χλοοτάπητα

Απλώστε το ρολό χλοοτάπητα στην επιφάνεια ενδιαφέροντος προσεχτικά τεντώνοντας το έτσι ώστε να εφάπτει τέλεια σε κάθε σημείο αυτής. Στο σημείο αυτό θα παρατηρήσετε περιττές άκρες. Πάρτε ένα κοπίδι χλοοτάπητα και κόψτε τες.

 • Τοποθετήστε καρφιά γενικής χρήσης με πλατιά κεφαλή ανά 30 εκατοστά χλοοτάπητα

Τα καρφιά πλατιάς κεφαλής με τα οποία ανά 30εκ θα πρέπει να καρφώνετε τον τεχνητό χλοοτάπητα.

 • Πλήρης σταθεροποίηση συνθετικού γκαζόν

Μέχρι ώρας έχετε χρησιμοποιήσει καρφιά, κόλλα και ταινία ένωσης για τα ρολά χλοοτάπητα και έχετε προσφέρει σταθερότητα στο έργο σας. Υπάρχει ακόμα ένα πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να ενισχύσετε επιπλέον τον παράγοντα σταθερότητα στην κατασκευή σας και αυτό είναι να απλώσετε ομοιογενώς ένα λεπτό στρώμα από χαλαζιακή άμμο πάνω σε όλόκληρη την επιφάνεια του καινούργιου σας χλοοτάπητα.

Επίλογος

Ακολουθώντας τα παραπάνω 10 βήματα προσεκτικά μπορείτε να έχετε ένα πανέμορφο νέο κήπο ή βεράντα με το νέο σας γκαζόν να κλέβει τις εντυπώσεις.

Εάν έχετε την οποιαδήποτε απορία και χρειάζεστε την βοήθεια ειδικών στην τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζι μας.

Δείτε πως διαμορφωνεται το κόστος αγοράς και τοποθέτησης συνθετικού γκαζόν στον χώρο σας.

Θα χαρούμε να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας και να σας εξυπηρετήσουμε καθώς αυτή είναι η εξειδίκευση μας και το πάθος μας: Η άψογη τοποθέτηση γκαζόν σε κήπους, βεράντες και άλλους ιδιωτικούς εξωτερικούς χώρους (δείτε π.χ το έργο τοποθέτησης τεχνητού χλοοτάπητα σε ταράτσα στην Αθήνα) η οποία εξοικονομεί οικονομικούς πόρους, απαιτεί ελάχιστη συντήρηση σε σύγκριση με το φυσικό γρασίδι και έχει μεγάλη ανθεκτικότητα στα χρόνια.

Πρόσφατα τοποθετήσαμε συνθετικό χλοοτάπητα στο Ηράκλειο Κρήτης, δείτε το έργο.

Expert Author/CEO

Αμαλία Κατζουράκη

youtube snapshot
youtube snapshot

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας