Αρχική / Blog /

Συνθετικός Χλοοτάπητας: Τοποθέτηση Γκαζόν Τιμές/Κόστος

Συνθετικός Χλοοτάπητας: Τοποθέτηση Γκαζόν Τιμές/Κόστος

Συνθετικό γκαζόν τιμές - Πόσο κοστίζουν οι συνθετικοί χλοοτάπητες; Ποιο είναι κόστος για την αγορά & την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα;

Μια ερώτηση που διατυπώνεται συχνά από όσους θέλουν να φτιάξουν έναν όμορφο κήπο, να επενδύσουν τα μπαλκόνια, τις ταράτσες του σπιτιού τους ή το χώρο γύρω από πισίνες.

Στο παρόν άρθρο θα βρεις όλα όσα θα ήθελες να γνωρίζεις αναφορικά με την τιμή του τεχνητού χλοοτάπητα.

Ποια με άλλα λόγια είναι τα στοιχεία που πρέπει να εξετάσει κάποιος, πριν προχωρήσει σε μια τέτοια επένδυση και ποιοι οι παράγοντες που διαμορφώνουν το συνολικό κόστος της;

Το τελικό κόστος για την ολοκλήρωση ενός έργου με συνθετικό χλοοτάπητα, διαμορφώνεται από τα κάτωθι:

       
 1. Το Ύψος & την Πυκνότητα της Ίνας
 2.      
 3. Την Ποιότητα της Ίνας
 4.      
 5. Την Ποσότητα που Απαιτείται
 6.      
 7. Το Είδος της Επιφάνειας που θα Τοποθετηθεί

Ας δούμε όμως τα στοιχεία αυτά πιο αναλυτικά.

Ύψος Ίνας και Πυκνότητα

Το ύψος και η πυκνότητα των ινών του τεχνητού γκαζόν είναι το πρώτο στοιχείο που πρέπει να εξετάσει κανείς, όταν σκέφτεται την τοποθέτησή του ως εναλλακτική για τη διαμόρφωση του κήπου ή των μπαλκονιών.

Δύο χαρακτηριστικά ικανά να ανεβάσουν ή να ρίξουν το κόστος μιας τέτοιας επένδυσης. Παρόλα αυτά, είναι πολύ σημαντικό να πούμε πως τόσο το ύψος, όσο και η πυκνότητα των ινών του χλοοτάπητα μπορούν να παίξουν καθοριστικό - ίσως το μεγαλύτερο - ρόλο όσον αφορά στο τελικό αισθητικό αποτέλεσμα οποιουδήποτε project.

Η Homegrass, η εταιρεία με τη μεγαλύτερη εμπειρία στον ελληνικό χώρο, γνωρίζει πολύ καλά τις συνέπειες που μπορεί να φέρει η μη προσοχή αναφορικά με τους δυο αυτούς παράγοντες. Για το λόγο αυτό, μελετά και επιλέγει προσεκτικά κάθε προϊόν, προτού αποφασίσει να το εντάξει στη συλλογή της.

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως στη Homegrass μπορείς να βρεις τεχνητό χλοοτάπητα με ύψος ίνας από 28 έως 50mm και πυκνότητα που κυμαίνεται από τα 382.200 έως και τις 604.800 ίνες ανά τ.μ.

Ποιότητα Ίνας

Όπως συμβαίνει με τα πάντα στη σύγχρονη εποχή - τουλάχιστον όταν μιλάμε για εμπορεύματα - είναι προφανές πως η ποιότητα του προϊόντος είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος του τεχνητού χλοοτάπητα.

Αν για παράδειγμα θέλεις άριστη επαναφορά, μεγάλη αντοχή στη συχνή και σκληρή χρήση ή απαλή αίσθηση στο πάτημα, ίσως χρειαστεί να καταβάλεις λίγο μεγαλύτερο αντίτιμο.

Αν από την άλλη, αυτό που αναζητάς είναι απλά η ύπαρξη ενός πράσινου τάπητα στον αγαπημένο σου κήπο, μπορείς να κάνεις μικρές ή μεγαλύτερες εκπτώσεις στην ποιότητα ή την προέλευση του προϊόντος που θα επιλέξεις.

Τα καλά νέα;

Όσο καλύτερη ποιότητα γκαζόν επιλέξεις τώρα, τόσο πιο όμορφος θα δείχνει ο χώρος σου και τόσο θα αυξηθεί ο χρόνος που θα τον χαίρεσαι παρέα με τους αγαπημένους σου (ή μόνος σου).

Η Ποσότητα που Απαιτείται

Είναι λογικό πως όσο αυξάνεται το συνολικό εμβαδόν του χώρου τον οποίο θέλουμε να επενδύσουμε με τεχνητό γκαζόν, τόσο θα αυξάνεται αναλογικά και η τιμή που καλούμαστε να καταβάλλουμε.

Σε πολλές περιπτώσεις οι χώροι που θέλουμε να επενδύσουμε ενδέχεται να περιέχουν δέντρα ή διάφορα άλλα διακοσμητικά στοιχεία. Η ύπαρξη τέτοιων περιπτώσεων καθιστά σαφές πως η τεχνική ομάδα που θα αναλάβει το εκάστοτε project, πρέπει να είναι η πλέον εξειδικευμένη και έμπειρη στην εγκατάσταση των κομματιών.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο, το προσωπικό της Homegrass δεν σταματά ποτέ να εξελίσσεται και να γίνεται καλύτερο. Μαζί μπορούμε να βρούμε λύσεις για τα πάντα, ώστε το γκαζόν να μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε επιθυμούμε.

Επιφάνεια που θα Τοποθετηθεί ο Χλοοτάπητας

Ο τελευταίος αλλά όχι μικρότερης σημασίας παράγοντας, που εξετάζεται στο παρόν άρθρο και συνθέτει τη συνάρτηση που μας δίνει το συνολικό κόστος του γκαζόν, έχει να κάνει με το είδος της επιφάνειας που μας ενδιαφέρει.

Αν για παράδειγμα υποθέσουμε πως θέλουμε να τοποθετήσουμε το γκαζόν σε τσιμέντο, πλακάκι, ξύλο και γενικά οποιαδήποτε σταθερή & επίπεδη επιφάνεια, τοποθετούμε τον χλοοτάπητα απευθείας.

Στην περίπτωση τώρα που υπάρχει φυσικό γκαζόν, πέτρες ή αγριάδες, τα πράγματα απαιτούν μεγαλύτερη τεχνογνωσία και εμπειρία, λόγω της απαραίτητης ειδικής προεργασίας.

       
 • Αρχικά θα πρέπει να καθαριστεί ο χώρος από αυτά.
 •      
 • Στη συνέχεια τοποθετούμε ένα ειδικό ύφασμα (γνωστό και ως ύφασμα εδαφοκάλυψης), προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες να ξαναβγούν οι αγριάδες και προχωράμε σε διάστρωση με άμμο μπετού.
 •      
 • Βρέχουμε και πατάμε με κύλινδρο ή δονούμενη πλάκα ώστε να γίνει λεία και επίπεδη η επιφάνεια.
 •      
 • Τέλος, προχωράμε στην τοποθέτηση.

Οι Σωστές Πληροφορίες για τη Σωστή Επιλογή

Ποια στοιχεία θα πρέπει να λάβω υπόψιν μου ώστε να καταλήξω στην πιο σωστή επιλογή τεχνητού γκαζόν; Στο παρόν άρθρο αναλύσαμε τους παράγοντες που συνθέτουν το κόστος της τοποθέτησης χλοοτάπητα στους αγαπημένους μας χώρους.

Πώς θα πρέπει να σκεφτεί κάποιος προκειμένου να κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή;

Μια απλή έρευνα στην αγορά μπορεί να αποδείξει πως στη Homegrass καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διατηρούμε την ποιότητα των προϊόντων μας στο υψηλότερο επίπεδο.

Αν σκέφτεσαι σοβαρά την τοποθέτηση του γκαζόν ως την κύρια επιλογή για τον κήπο ή άλλους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σου, σίγουρα θα έχεις βρεθεί σε κάποια από τις εκθέσεις που συμμετέχουμε, είτε θα έχεις επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις μας (αν δεν έχεις κάνει κάτι από τα δύο, ήρθε η ώρα να το σκεφτείς σοβαρά).

Έτσι λοιπόν, θα έχεις παρατηρήσει πως ακόμα και τα πιο απλά από τα προϊόντα μας (με αρχικό ύψος ίνας στα 28mm & πυκνότητα στις 382.200 ίνες/τ.μ.), βρίσκονται πάνω από το μέσο όρο των περισσότερων αντίστοιχων εταιρειών.

Από την άλλη πλευρά, κάποιοι ισχυρίζονται πως το φυσικό γκαζόν είναι πιο φθηνό ή το αισθητικό του αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο έναντι του συνθετικού. Ως εκ τούτου, τείνουν να το προτιμούν όταν αποφασίζουν να φτιάξουν τον κήπο ή άλλους εξωτερικούς χώρους.

Αυτό που μπορούμε να απαντήσουμε με μεγάλη σιγουριά, είναι πως μόνο όταν κάποιος γνωρίζει τα πραγματικά πλεονεκτήματα του τεχνητού χλοοτάπητα έναντι του φυσικού, μπορεί να λάβει την πιο σωστή, την πιο καλά μελετημένη απόφαση για του πού θα επενδύσει τα χρήματά του.

Στη Homegrass καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε σε κάθε περίπτωση, να βρίσκουμε την απόλυτη ισορροπία μεταξύ της άριστης ποιότητας και της τιμής.

Δεν θεωρούμε πως η προϋπόθεση για να απολαμβάνεις μια υψηλή αισθητική και την ποιότητα που επιθυμείς, είναι το να διαθέτεις πολλά χρήματα. Ο σκοπός μας είναι να προσφέρουμε τα προϊόντα και την τεχνογνωσία μας με τις καλύτερες συνθήκες για όλους.

Λογικές τιμές, γρήγορη & ευγενική εξυπηρέτηση, επαγγελματισμός. Αυτός είναι ο τρόπος που δουλεύουμε, αυτός είναι ο λόγος που βρισκόμαστε στη #1 θέση της Ελληνικής αγοράς όσον αφορά στους προμηθευτές & τεχνικούς χλοοτάπητα.

Γνώρισε τώρα τα προϊόντα μας και τον τρόπο που δουλεύουμε κλείνοντας το δικό σου ραντεβού. Μάθε πόσο κοστίζει η διαμόρφωση κήπου με συνθετικό χλοοτάπητα.

Expert Author/CEO Αμαλία Κατζουράκη

 

Σχετικά άρθρα

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας