Αρχική / Blog /

Τεχνητό Γκαζόν vs Φυσικός Χλοοτάπητας: Πλεονεκτήματα & Μειονεκτήματα

Τεχνητό Γκαζόν vs Φυσικός Χλοοτάπητας: Πλεονεκτήματα & Μειονεκτήματα

Artificial grass - Τάπητας γκαζόν εξωτερικού χώρου - Ποια μπορεί να είναι τα μειονεκτήματα του τεχνητού γκαζόν και κατά πόσον αυτά είναι αρκετά ή ικανά ώστε να σε αποτρέψουν από την αγορά του;

Έχεις βάλει όλη σου την αγάπη και το μεράκι, προκειμένου να φτιάξεις ένα σπίτι που σε αντιπροσωπεύει, σε εκφράζει, γεμίζει τη ζωή σου με αισθητική.

Έχει έρθει η ώρα για τις τελευταίες πινελιές στους εξωτερικούς χώρους, και ειδικότερα, στον κήπο σου.

Όπως είναι φυσικό, θέλεις να ζυγίσεις τα συν και τα πλην, τόσο του φυσικού γκαζόν - του γρασιδιού - όσο και του συνθετικού χλοοτάπητα, προκειμένου να αποφασίσεις το πώς θα διαμορφώσεις τον κήπο σου και ποιο προϊόν θα χρησιμοποιήσεις.

Έχεις ακούσει πολλά, όπως όμως συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις, δεν ξέρεις τι να πρωτοπιστέψεις. Είναι τα μειονεκτήματα του τεχνητού χλοοτάπητα πραγματικά αρνητικά χαρακτηριστικά, ή μια δεύτερη, πιο προσεκτική ματιά θα μπορούσε να μας δείξει το αντίθετο;

Ποια Είναι τα Μειονεκτήματα του Τεχνητού Έναντι του Φυσικού Γκαζόν και Ποια τα Πλεονεκτήματα Αυτού;

Εμφάνιση και Αισθητικό Αποτέλεσμα

"Το τεχνητό γκαζόν δεν μπορεί να πλησιάσει την αισθητική του φυσικού γρασιδιού".

Μια φράση που ακούγεται συχνά. Σύμφωνα με ορισμένους, ένα τεχνητό προϊόν - όπως ο χλοοτάπητας, θα είναι πάντα υποδεέστερο, σε σχέση με το φυσικό προϊόν που επιχειρεί να υποκαταστήσει.

Βασικό επιχείρημα της παραπάνω λογικής;

Δεν είναι δυνατόν, ο άνθρωπος να μπορέσει να μιμηθεί κάποιο προϊόν που μας δίνει η φύση με επιτυχία στο 100%.

Μέχρι πριν μερικά χρόνια, το παραπάνω επιχείρημα θα μπορούσε να σταθεί με μεγάλη επιτυχία. Πλέον, τόσο η αδιάκοπη έρευνα, όσο και η εξέλιξη της τεχνολογίας, έχουν κάνει δυνατά το σχεδιασμό & την παραγωγή υλικών & προϊόντων σε τόσο υψηλό επίπεδο, ώστε σε πολλές περιπτώσεις, το τεχνητό δεν στερείται τίποτα απολύτως σε σχέση με το αντίστοιχο φυσικό.

Όπως είναι προφανές, οι εξελίξεις αυτές δεν θα μπορούσαν να αφήσουν εκτός το κομμάτι των σπιτιών, των κήπων μας και την αντίστοιχη ανάπτυξη προϊόντων για τη διαμόρφωση αυτών. Για να επιστρέψουμε στο θέμα μας, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις στις οποίες, αν δεν ψηλαφήσεις από κοντά τον τεχνητό γκαζόν, δεν μπορείς να καταλάβεις αν πρόκειται για φυσικό ή συνθετικό προϊόν.

Όλα καλά ως εδώ, τι γίνεται όμως όσον αφορά στην αίσθηση που αφήνει στο πάτημα;

Δυστυχώς, όπως είναι λογικό, αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς να το καταλάβεις, αν δεν δεις ή δεν ζήσεις από κοντά την εμπειρία που προσφέρουν τα προϊόντα μας.

Μόνο αν πατήσεις μια επιφάνεια με το τεχνητό γκαζόν της Homegrass, μπορείς να κατανοήσεις το πόσο απαλό και ευχάριστο μπορεί να γίνει αυτό.

Μια επίσκεψη στις εγκαταστάσεις & τις εκθέσεις της εταιρείας μας είναι αρκετή για να πειστείς.

"Σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα τον συνθετικό χλοοτάπητα της HomeGrass! Μοιάζει με το φυσικό γρασίδι αλλά με ακόμα περισσότερα πλεονεκτήματα! Αρχικά, οι φίλοι μας δεν αναγνώρισαν καν το γεγονός ότι το γρασίδι μας είναι τεχνητό! Είναι το καλύτερο σχόλιο που θα μπορούσαμε να πάρουμε. 🙂" Παύλος Μ. Φιλοθέη

Το Σημαντικότερο; Το τεχνητό γκαζόν, όχι μόνο προσομοιάζει στο φυσικό σχεδόν τέλεια, αλλά είναι και ομοιόμορφο σε όλη του την έκταση. Με τον τεχνητό χλοοτάπητα δεν θα παρατηρήσουμε ποτέ αλλαγές στα χρώματα που έχουμε επιλέξει, κενά σημεία λόγω κάποιας ασθένειας, ή άλλα σοβαρά προβλήματα που το φυσικό γκαζόν παρουσιάζει συχνά.

Κόστος Αγοράς, Εγκατάστασης & Συντήρησης

"Το τεχνητό γκαζόν είναι ακριβό, τουλάχιστον σε σχέση με το φυσικό". Στο σημείο αυτό, η Homegrass έρχεται και απαντά ξανά, με χαρά & αυτοπεποίθηση.

Όταν έχεις ξοδέψει χρόνια και κεφάλαιο προκειμένου να γίνεις ο νούμερο ένα προμηθευτής συνθετικού γκαζόν στην Ελλάδα, το ζήτημα γύρω από το κόστος και τις υψηλές τιμές, είναι κάτι το οποίο, δεν αγγίζει ούτε εσένα, ούτε τους πελάτες σου.

Με τον τρόπο που λειτουργούμε, το κόστος τοποθέτησης του τεχνητού χλοοτάπητα, είναι πραγματικά χαμηλό.

Τα μεγάλα αποθέματα μας επιτρέπουν να δουλεύουμε με λογικές τιμές & εξαιρετικά γρήγορη εξυπηρέτηση. Είμαστε σίγουροι πως μία απλή συζήτηση ή ένα ραντεβού με την ομάδα μας, θα σε πείσει στο 100%. Όσον αφορά στα κόστη που αφορούν στη συντήρηση των προϊόντων μας, φτάνει μόνο να σκεφτείς το εξής. Όταν έχεις γκαζόν στον κήπο σου, αν θέλεις να είναι υγιές, είσαι υποχρεωμένος να το ποτίζεις περιοδικά, να το κουρεύεις και να το φροντίζεις με τα απαραίτητα κατά περίπτωση φυτοφάρμακα. Εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς τα χρήματα που μπορούν να εξοικονομηθούν μέσα στα χρόνια, μέσω της εξάλειψης των παραπάνω υποχρεώσεων.

Με το συνθετικό γκαζόν, δεν χρειάζεται να ξοδεύεις ούτε τα χρήματά σου, ούτε τον πολύτιμο χρόνο σου.

Τοξικά Υλικά Για την Κατασκευή (Μόλυβδος & Άλλα Καρκινογόνα Στοιχεία)

Ένα από τα σοβαρότερα ίσως μειονεκτήματα ή προβλήματα που προσάπτονται στον τεχνητό χλοοτάπητα, είναι η χρήση τοξικών - επικίνδυνων για την υγεία - υλικών κατά την κατασκευή του.

Όπως έχει αναφερθεί και σε προηγούμενο άρθρο μας, ένα από τα κυρίαρχα στοιχεία που μας διακρίνει ως εταιρεία, είναι η ασφάλεια των προϊόντων μας.

Έτσι, είναι κάτι παραπάνω από σαφές πως δεν θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε χωρίς να έχουμε διεξαγάγει τα απαραίτητα τεστ ώστε να έχουμε πάντα τις πιο σύγχρονες, αξιόπιστες Πιστοποιήσεις Ασφαλείας (TUV Hellas).

Τα προϊόντα της Homegrass είναι απολύτως ασφαλή, τόσο για τον άνθρωπο και το παιχνίδι των παιδιών, όσο και για το αντίκτυπο που θα μπορούσαν να έχουν απέναντι στο περιβάλλον.

Όπως ήδη έχει καταλάβει όποιος μελετά το blog μας, η Homegrass δεν αρκείται στην απλή παρουσίαση των προϊόντων της. Είναι γεγονός πως αν θέλεις να δεις τιμές ή διάφορα προϊόντα συνθετικού χλοοτάπητα, μπορείς να απευθυνθείς παντού.

Παρόλα αυτά, εμείς στη Homegrass, θέλουμε να προσφέρουμε το κάτι παραπάνω.

Σκοπός μας, η βαθιά & ολοκληρωμένη ενημέρωση του αναγνώστη μας.

Θέλουμε να προσφέρουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες όσο πιο αναλυτικά γίνεται.

Δείτε παρακάτω σχετικά άρθρα μας:

  1. Συνθετικός χλοοτάπητας τιμή
  2. Χλοοτάπητας για παιδιά - Τι γκαζόν να βάλω στον κήπο μου;
  3. Φτιάξτο μόνος σου - ιδέες για κήπο

Είτε ενδιαφέρεσαι για το πλαστικό χλοοτάπητα και τη διαμόρφωση του κήπου σου, είτε αναζητάς γενικότερες πληροφορίες για το πώς να φτιάξεις τον οποιοδήποτε εξωτερικό χώρο του σπιτιού σου με συνθετικό γρασίδι, είσαι στο σωστό σημείο.

Expert Author/CEO

Αμαλία Κατζουράκη

youtube snapshot
youtube snapshot

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας