Αρχική / Blog /

Χλοοτάπητας για Παιδιά: Τι Γκαζόν να Βάλω στον Κήπο μου;

Χλοοτάπητας για Παιδιά: Τι Γκαζόν να Βάλω στον Κήπο μου;

Συνθετικός χλοοτάπητας για παιδιά: Αναρωτιέσαι τι γκαζόν να βάλεις στον κήπο σου, ώστε να προσφέρεις στα παιδιά σου τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια;

Σκέφτεσαι να τοποθετήσεις τεχνητό γκαζόν, αλλά δεν έχεις καταλήξει στο αν είναι καλύτερο από το φυσικό χόρτο;

Στο παρόν άρθρο αναλύουμε όλα όσα θα ήθελες να ξέρεις, προτού αποφασίσεις πώς θα ξοδέψεις τα χρήματά σου για τη διαμόρφωση του κήπου σου. Με άλλα λόγια, αν ψάχνεις την καλύτερη εναλλακτική γύρω από τον κήπο σου και το παιχνίδι των παιδιών σου, τότε σίγουρα θα βρεις πολλά, στο άρθρο που ακολουθεί.

Η Μυρτώ Κάζη μίλησε για την δική της επιλογή χλοοτάπητα εδώ στο βίντεο.    

Συνθετικός Χλοοτάπητας για Κήπους & Παιδιά

“Μπορούμε να βγούμε έξω να παίξουμε με τα παιδιά”; “Θα προσέχουμε, δεν θα απομακρυνθούμε από τον κήπο μας. . .”

Δύσκολο να αρνηθείς σε αυτά τα χαμογελαστά προσωπάκια που σε κοιτούν με αγωνία για το τι θα πεις, έτσι δεν είναι; Στο κάτω κάτω, δεν ζητούν κάτι υπερβολικό. Θέλουν να παίξουν, να γελάσουν, να νιώσουν ελεύθερα. . . Η ερώτηση που προκύπτει είναι η εξής:

“Είναι ο κήπος στον οποίο παίζουν τα παιδιά μας ο κατάλληλος χώρος, ώστε αφενός, να παίζουν και να διασκεδάζουν με ασφάλεια και αφετέρου, να μην έχουμε χίλια δυο πράγματα στο κεφάλι μας τα οποία μπορούν να προκαλέσουν διάφορα προβλήματα”;

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συντελούν στην απομάκρυνση ενδεχόμενων προβληματισμών, όπως οι παραπάνω, έχει να κάνει με το τι γκαζόν να βάλουμε στον κήπο μας, προκειμένου τα παιδιά μας να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια στο παιχνίδι τους.

Τι Γκαζόν να Βάλουμε στον Κήπο μας Όταν Έχουμε Παιδιά;

Οι εξωτερικές εργασίες γύρω από τον κήπο του σπιτιού έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί. Αυτό που σε χαροποιεί περισσότερο απ’ όλα, είναι ο υπερβάλλων ενθουσιασμός των παιδιών - και είναι λογικό.

Έκανες το καλύτερο που μπορούσες ώστε να έχουν μια παιδική χαρά στα μέτρα τους, με τα παιχνίδια έτοιμα να πάρουν την τελική τους θέση. Αυτό που μένει ώστε να πεις ότι τελείωσες και να απολαύσετε όλοι μαζί το νέο χώρο, είναι η απάντηση στο εξής:

Ποιο είναι το καταλληλότερο γκαζόν για το παιχνίδι των παιδιών;

Η Homegrass, η εταιρεία με την πολύχρονη εμπειρία και τα αναρίθμητα έργα σε όλη την Ελλάδα, έρχεται να σε βοηθήσει παρουσιάζοντας τα σημεία που θα σε βοηθήσουν ώστε να λάβεις την απόφασή σου.

Γνωρίζοντας τον συνθετικό χλοοτάπητα σε βάθος, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε τα πλεονεκτήματα που επιδεικνύουν τα προϊόντα μας έναντι οποιασδήποτε εναλλακτικής λύσης, γύρω από τον κήπο και το παιχνίδι των παιδιών.

Η χρήση του φυσικού χορταριού έχει μειονεκτήματα σε σχέση με το συνθετικό.

Ποια είναι τα οφέλη & τα πλεονεκτήματα των προϊόντων της HomeGrass, σε σχέση με το φυσικό γκαζόν;

Το συνθετικό γκαζόν που σας προσφέρουμε:

 1. Είναι πολύ πιο ανθεκτικό στην έντονη χρήση & στο παιχνίδι σε σχέση με το φυσικό γρασίδι.
 2. Είναι ασφαλέστερο για τα παιδιά
 3. Τέλος οι λασπώδεις λακκούβες ή οι επιφανειακές ασυνέπειες από σκαψίματα ή νερά που δεν έφυγαν ποτέ
 4. Δεν γλιστρά όταν είναι βρεγμένο
 5. Βοηθά τα παιδιά να τρέχουν και να παίζουν άνετα με τα μικρά, ευαίσθητα ποδαράκια τους
 6. Βάζει τέλος μια και καλή στα λασπωμένα ρούχα & στους πράσινους λεκέδες του φυσικού χόρτου
 7. Είναι υποαλλεργικό & αντιβακτηριδιακό
 8. Είναι φιλικό τόσο προς το περιβάλλον, όσο και προς τον άνθρωπο
 9. Είναι κατασκευασμένο από μη Τοξικά Υλικά
 10. Είναι Απαλό
 11. Είναι Οικολογικό Προϊόν, αφού δεν χρειάζεται καθόλου σχεδόν συντήρηση με φυτοφάρμακα ή πότισμα

Μία από τις βασικές πεποιθήσεις της εταιρείας μας είναι πως ένα από τα πρώτα στοιχεία που θα πρέπει να χαρακτηρίζουν οποιαδήποτε επιχείρηση, είναι η κοινωνική ευθύνη που επιδεικνύει.

Κατά συνέπεια, όλοι όσοι συμμετέχουμε στη Homegrass θεωρούμε ηθικά & κοινωνικά ανεύθυνο, το να παρέχεις προϊόντα τα οποία είναι, ή θα μπορούσαν να γίνουν, επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.

Ας αναλύσουμε όμως κάποια από τα στοιχεία που ήδη έχουμε αναφέρει.

Φυσικό Γκαζόν & Αλλεργίες - Μειονεκτήματα

Είναι γεγονός πως όλο και περισσότερα παιδιά αναπτύσσουν αλλεργίες στη χλόη ή τη γύρη του γρασιδιού. Τα συμπτώματα της αλλεργίας μπορούν να εκδηλωθούν με διάφορους τρόπους - όπως τη ρινική καταρροή, τη φαγούρα στα μάτια και τα δερματικά εξανθήματα.

Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, τα συμπτώματα μπορεί να επιδεινωθούν και να συμπεριλάβουν ακόμα και κρίσεις άσθματος ή αναφυλαξία, η οποία για ορισμένα άτομα μπορεί να χαρακτηριστεί απειλητική για τη ίδια τους τη ζωή.

Ο μόνος τρόπος για να αποφύγετε τα παραπάνω;

Να μείνετε μακριά από το φυσικό χορτάρι. Στην πραγματικότητα, αυτό που οι ειδικοί συχνά συστήνουν σε άτομα με αλλεργίες τέτοιου τύπου, είναι να παραμένουν μέσα στο σπίτι - ιδίως σε περιόδους ανθοφορίας.

Το δίλημμα που ανακύπτει εδώ είναι το εξής: Θα μπορούσατε να υποβάλλετε το παιδί σας σε αυτή τη διαδικασία ή θα προτιμούσατε να βρείτε μία ασφαλέστερη εναλλακτική;

Ο Συνθετικός Χλοοτάπητας Δεν Περιέχει Αλλεργιογόνα

Δεν είναι πραγματικό, ζωντανό χόρτο. Έτσι, δεν θα παράγει ποτέ τη γύρη, ή άλλους παράγοντες που προκαλούν τα προαναφερθέντα συμπτώματα αλλεργίας.

Το συνθετικό γκαζόν της Homegrass είναι κατασκευασμένο από μη αλλεργιογόνα και μη τοξικά υλικά, επομένως δεν φέρνει δυνητικά επικίνδυνες χημικές ουσίες μέσα στο σπίτι σας.

Καλύτερο & Ασφαλέστερο Περιβάλλον για Όλους

Η τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα εξαλείφει μια για πάντα την ανάγκη χρήσης φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων.

Προϊόντων που όπως όλοι ξέρουμε, περιέχουν αμφίβολες χημικές ουσίες, επικίνδυνες τόσο για τον άνθρωπο, όσο και για τα ζώα ή το περιβάλλον γενικότερα.

Τα παιδιά μπορούν να εισπνεύσουν αυτές τις ουσίες, όπως επίσης και να τις απορροφήσουν άμεσα μέσα από το δέρμα ή τα ρούχα τους. Με την τοποθέτηση του τεχνητού γκαζόν της Homegrass, προστατεύεις τόσο τα παιδιά σου, όσοι και το ίδιο το περιβάλλον.

Πράσινοι Λεκέδες από Χορτάρι;

Με τη Homegrass, Δεν Θα τους Ξαναδείς.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο κήπος δεν αποτελεί ζήτημα τόσο ενδελεχούς μελέτης. Πραγματικά, κάποιοι άνθρωποι, το μόνο που θέλουν από τον κήπο τους, είναι η χαρά του να τον βλέπουν και η αισθητική που εμπνέει ο χώρος τους.

Δεν νοιάζονται για την ασφάλεια που ενέχει το παιχνίδι σε αυτόν, γιατί πολύ απλά, δεν έχουν τον κήπο για αυτό το σκοπό. Όλα αυτά φυσικά αλλάζουν, όταν κάνουν την εμφάνισή τους τα παιδιά και ξεκινήσουν τις δικές τους εξερευνήσεις και τις μοναδικές περιπέτειές τους.

Λάσπες στο σπίτι, ρούχα βαμμένα με πράσινους λεκέδες κλπ κλπ. Αν έχεις φυσικό γρασίδι για να ομορφαίνεις τον κήπο σου, γνωρίζεις πολύ καλά για τι μιλάμε. Ένα χαρούμενο παιδί από τη μια, ένα γκαζόν με μπαλώματα κι ένα σπίτι μέσα στο χάος από την άλλη.

Επόμενη κίνηση; Αναζήτηση στο διαδίκτυο και ερωτήσεις σε φίλους με παιδιά σχετικά με το πώς θα μπορέσεις να βγάλεις τους επίμονους πράσινους λεκέδες από τα καινούρια αγαπημένα ρούχα των παιδιών.

Με το συνθετικό χλοοτάπητα έχεις το ίδιο χαρούμενο παιδί από τη μια, άρτιο γκαζόν, ρούχα και σπίτι καθαρά, από την άλλη.

Η καλύτερη απόδειξη των όσων λέμε;

Μα φυσικά, οι άνθρωποι που ήδη απολαμβάνουν τα οφέλη του τεχνητού γκαζόν:

“Τα τελευταία 7 χρόνια ο σύζυγός μου και εγώ ζούμε στην Κηφισιά και ο κήπος μας δεν αποτελούσε ποτέ πραγματικό ζήτημα. Μόλις ο γιος μας ξεκίνησε να περπατάει, το περασμένο καλοκαίρι, το φυσικό μας γκαζόν μετατράπηκε σε χάος. Γνώριζα τη HomeGrass από τους γείτονές μου και, αφού ήρθα σε επαφή με την εταιρεία, ο κήπος μου μετρήθηκε την επόμενη κιόλας μέρα. Μέσα σε ένα 24ωρο μας στάλθηκε και η οικονομική προσφορά, προσαρμοσμένη στις συγκεκριμένες ανάγκες μας. Αυτό σημαίνει γρήγορη εξυπηρέτηση! Τώρα, ο γιος μου παίζει με ασφάλεια στο τεχνητό γρασίδι. Είναι πολύ ανθεκτικό, δεν μπαίνει λάσπη στο σπίτι μας και χρειάζεται ελάχιστη συντήρηση. Είμαι ενθουσιασμένη!” Μαρία Π. Κηφισιά

Ασφάλεια, αντοχή, όμορφες στιγμές μακριά από ατυχήματα και δυσάρεστες εμπειρίες. Δείτε κάποιες εικόνες από σπίτια με σωστά εγκαστεστημένο γκαζόν.

Το μόνο που σε χωρίζει από όλα τα παραπάνω; Μια επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Homegrass ή ένα απλό τηλέφωνο ώστε να κλείσουμε το πρώτο ραντεβού μας.

Expert Author/CEO Αμαλία Κατζουράκη

 

Σχετικές πηγές

Διαβάσατε το άρθρο μας σχετικά με τα συχνά ερωτήματα σας όπως "τι χλοοτάπητα να πάρω" ή "τι χλοοτάπητα να αγοράσω".

Η Κόνι Μεταξά - Konnie Metaxa στην HomeGrass - επιλέγει συνθετικό χλοοτάπητα!

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας